Atenție, vin sărbătorile! Sfaturile care te ajută să rămâi sănătos!

Atenție, vin sărbătorile! Sfaturile care te ajută să rămâi sănătos!

Perioada sărbătorilor de iarnă este perioada în care petrecem timp de calitate, alături de cei dragi, dar și perioada în care există o predispoziție către diferite tipuri de excese. De aceea, îți recomandăm să apelezi cu încredere la moderație, pentru că aceasta te va ajuta să rămâi sănătos. Specialiștii Centrului Medical Iowemed Medicover îți dau câteva sfaturi care să te ajute în această perioadă!

În perioada sărbătorilor de iarnă, cele mai multe excese sunt cele alimentare și cele care țin de consumul de alcool. De aceea, este recomandat să ai maximă atenție la aceste două aspecte, mai ales dacă ai boli cardiovasculare sau gastrointestinale. Uite ceea ce ar fi recomandat să faci!

Consumă mai puține alimente care pot crește nivelul colesterolului rău!

Suntem convinși că tentația este mare, însă încearcă să reduci consumul alimentelor care pot crește nivelul colesterolului rău. În această categorie intră mâncărurile grase, cele procesate sau prăjelile. Câteva exemple în acest sens ar putea fi: sarmale în exces, fripturi în exces, antreuri sau salata boeuf. Aceste preparate se procesează greu de către organism și pot îngreuna, dincolo de toate, inclusiv digestia. Mai mult decât atât, pot duce la apariția stărilor de disconfort, precum: greață, vomă și dureri sau arsuri abdominale.

Mese echilibrate

Dacă preparatul de bază este bogat în grăsimi, încearcă să echilibrezi aportul caloric adăugând o salată de legume sau un alt preparat care să nu aibă atât de multe calorii. Te va ajuta la digestie cu siguranță și în acest fel vei evita și stările de disconfort

Mese dese și cantitate mai puțină de mâncare

O altă variantă pe care o poți încerca este cea de a avea mai multe mese, dar de a consuma cât mai puțină mâncare. În acest fel, nu vei suprasolicita organismul și digestia.

Hidratează-te

Consumul de apă este esențial, mai ales în această perioadă. Acesta ajută la digestie, în primul rând și te poate feri de apariția unor afecțiuni care au legătură cu rinichii. În plus, apa te va ajuta să și elimini mai repede toxinele din organism. Evită să consumi sucuri sau băuturi carbogazoase, pentru că acestea au mult zahăr, chiar dacă sunt lichide, iar efectul asupra organismului nu va fi cu siguranță cel scontat.

Evită excesul de zahăr

Dincolo de faptul că zahărul crește glicemia, acesta poate duce și la perturbarea funcționării corespunzătoare a organismului. Acest lucru nu înseamnă că este nevoie să elimini complet zahărul, ci doar să îi reduci cantitatea. Și o informație care este posibil să fie de folos, zahărul duce și la slăbirea sistemului imunitar, un lucru esențial în această perioadă, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Redu consumul de alcool

Alcoolul conține foarte multe zaharuri, care sunt greu procesate de organism. Mare atenție la cantitatea de alcool pe care o consumi, încearcă să eviți excesele, dacă vrei să te bucuri pe deplin de momentele petrecute alături de cei dragi.

Orice fel de stare de disconfort ai avea, este recomandat să apelezi la ajutor medical de specialitate, nu la automedicație. Administrarea pastilelor pentru digestie poate să aibă și efecte adverse, mai ales dacă acestea nu au fost recomandate de un specialist.