Prevenirea cardiopatiei

Prevenirea cardiopatiei

Există câteva modalități care te pot ajuta să îți reduci riscul de a dezvolta cardiopatie ischemică, cum ar fi să reduci tensiunea arterială și nivelurile colesterolului. Poți reuși să faci asta, dacă adopți o serie de măsuri.

  • Dietă bogată în fibre și care să fie săracă în grăsimi. Alimentația ta ar trebui să includă cât mai multe fructe și legume (5 porții pe zi) și cereale integrale.
  • Limitează cantitatea de sare pe care o consumi la nu mai mult de 6 g pe zi, deoarece consumul excesiv de sare îți va crește tensiunea arterială.
  • Renunțarea la țigari  reduce riscul de a dezvolta boala arterială coronariană, așa cum mai este numită cardiopatia ischemică. Fumatul este un factor de risc major pentru dezvoltarea aterosclerozei.
  • Un alt factor care te-ar ajuta să previi cardiopatia ischemică este să reduci consumul de alcool.
  • Ai un risc mai mare de cardiopatie dacă ești diabetic. Așa că dacă ai diabet, este important să fii activ fizic și să îți ții greutatea sub control, precum și tensiunea arterială, deoarece acești factori te vor ajuta, la randul lor, să ții sub control nivelul glucozei în sânge.
  •  Dacă nu ai cardiopatie ischemică, dar ai colesterolul mărit, hipertensiune arterială sau un istoric familial ce include boli de inimă, medicul tău îți poate prescrie medicamentele necesare pentru a preveni dezvoltarea unor boli ce au legatură cu inima, precum cele din familia cardiopatiei ischemice. Daca ți s-au prescris medicamente, este vital să le iei și să respecți dozajul corect.