Ecografie cardiacă Doppler pentru copii, la Centrul Medical Iowemed!

Centrul Medical Iowemed Constanța vă oferă posibilitatea de a realiza ecografii cardiace Doppler pentru copii, executate și interpretate de dr. Cavache Alina- medic pediatru din București, ce are competență în cardiologie pediatrică. Pentru programări, puteți suna la 0241.962!

Diagnosticul precoce al bolilor cardiace congenitale este esențial, copilul are șansa unui tratament care să îi permită o viață normală!

Avem nevoie de un astfel de screening?

Așa cum în timpul sarcinii ați evaluat ecografic fătul, și după naștere inima copilului trebuie vizualizată, pentru a ști dacă este perfect construită. Unele defecte din naștere pot să evolueze fără simptome dramatice până la vârsta adultă și să cauzeze, în timp, modificări severe, irecuperabile. 

În ce constă screeningul?

Ecografia cardiacă este una dintre cele mai avansate modalități de a afla informații despre eventuale malformații congenitale sau alt tip de anomalii pe care cel mic le poate avea. În principal, ecografia cardiacă arată cât de bine se mișcă valvele, dacă există lichid în jurul cordului și dacă inima și vasele de sânge din jurul ei funcționează normal. Investigația durează între 15 și 60 de minute și nu necesită pregătirea specială a pacientului. 

Ecografiile se vor realiza la sediul Centrului Medical Iowemed Constanța (bdul I.C. Brătianu) o dată pe lună, de către doamna dr. Cavache Alina, medic pediatru din București, ce are competență în cardiologie pediatrică.