Manifest Covid-19: De ce mergem la serviciu?

Manifest Covid-19: De ce mergem la serviciu?

De 25 ani suntem în slujba pacienților și la fel vom continua chiar și în aceste momente grele pentru noi toți. Am depus un jurământ pentru a ajuta și credem că în această perioadă este nevoie ca noi să fim alături de urgențele medicale și de cei care au nevoie de diferite servicii, mai ales dacă sunt copii sau bătrâni.

Este un act de responsabilitate profesională și de asumare, pe care le manifestăm în fiecare zi, cu fiecare caz pe care îl întâlnim. Acum, mai mult ca oricând.

Ne dorim, la schimb, aceeași responsabilitate din partea voastră, a celor care pășesc în clinică. Nu este o situație obișnuită, este o situație în care trebuie să fim prevăzători și să înțelegem că doar uniți putem avea rezultate. Doar respectând viața celui de lângă noi o putem respecta și valorifica pe a noastră. Și putem face acest lucru urmând câteva reguli elementare, pentru a ne fi bine tuturor, pentru a putea păstra calitatea actului medical și pentru a elimina riscurile.

Înainte de consult
Așteptați respectând distanța minimă de 1m sau în mașină până sunteți chemat.
Evităm aglomerațiile în spații închise, iar pentru acest lucru avem nevoie de ajutorul vostru, al celor care ajung în clinică.

Țineți telefonul aproape
Atunci când apar decalaje veți fi sunați pentru a vi se comunica acest lucru. Transmitem această informație de fiecare dată, dar avem nevoie să fiți receptivi și prompți.

Programările au prioritate
Dacă faceți o programare pentru o persoană, iar când ajungeți în cadrul clinicii, veniți însoțiți și de alte persoane care vor consultații, programarea va avea prioritate, iar celelalte persoane vor fi consultate după ce toate programările sunt onorate.

 Nu efectuăm teste rapide de COVID-19
Această testare este disponibilă doar la spitalele de Boli Infecțioase.

Fiți responsabili
În clinică sunt luate toate măsurile de prevenție, dar este nevoie și de suportul pacienților. Dacă nu v-ați dezinfectat, protejați cadrele medicale și nu atingeți suprafețele din clinică. Dacă ați fost în contact cu persoane venite din zone de risc sau dacă prezentați simptome specifice COVID-19, stați acasă. Nu vă expuneți și nu îi expuneți pe cei din jurul dumneavoastră unei situații de risc ridicat. Vă sugerăm să contactați linia verde pentru astfel de situații și să respectacți întocmai recomandările care vi se transmit.

Programările sunt preluate telefonic în continuare și se respectă, cu mențiunile de mai sus. Suntem în stare de urgență națională, dar rămânem calmi și prevăzători, mereu alături de pacienții noștri.

Vă suntem alături,
Echipa - Centrul Medical Iowemed