Investigații imagistice, în contract CAS, la Centrul Medical Iowemed Medicover Constanța

Investigații imagistice, în contract CAS, la Centrul Medical Iowemed Medicover Constanța

Începând cu luna iulie, la Centrul Medical Iowemed Medicover, beneficiezi de investigații imagistice, GRATUIT. Din această categorie fac parte investigații RMN decontate CAS, investigații CT decontate CAS și radiografii decontate CAS. Află detalii despre cum poți beneficia de investigații imagistice gratuit, în Constanța.

Investigațiile RMN, CT și radiografiile efectuate la Centrul Medical Iowemed Medicover sunt decontate CAS. Acest lucru înseamnă că toate persoanele care sunt asigurate la sistemul public de sănătate pot beneficia GRATUIT de aceste servicii, în limita plafonului disponibil.

Cum pot beneficia gratuit de investigații CT, RMN și radiografii?

Aceste servicii sunt gratuite pentru toți pacienții care contribuie la sistemul public de sănătate și sunt asigurați CNAS. Dacă pacientul este copil, acesta beneficiază de servicii medicale decontate, pe baza asigurării unuia dintre părinți. Pentru detalii, puteți accesa numărul de telefon 0241.962.

Care este procedura prin care poți beneficia gratuit de investigații CT, RMN și radiografii?

În primul rând, este necesară o programare prealabilă, ce poate fi efectuată la numărul de telefon 0241.962. În funcție de numărul de locuri disponibile, pacientul va fi programat în cel mai scurt timp posibil de la efectuarea programării. În unele situații, programările pot fi efectuate într-un interval de câteva săptămâni sau luni.

Vezi aici lista completă de investigații RMN decontate CAS în Constanța, la Centrul Medical Iowemed Medicover.

Ce este o investigație RMN și când este recomandată?

Investigațiile RMN sunt unele din cele mai eficiente tipuri de investigații imagistice, datorită acurateții ridicate pe care le au în reconstruirea și redarea imaginii. 

Investigațiile RMN nu sunt întotdeauna prima recomandare a medicului, dintr-un simplu raționament. În majoritatea cazurilor, ecografia, examinarea clinică și testele de laborator pot ajuta medicul să emită un diagnostic exact. Investigația RMN devine esențială în momentul în care toate celelalte investigații nu oferă rezultatul scontat și nu ajută medidul în diagnosticare sau emiterea unui plan de tratament.

Află mai multe despre investigațiile RMN de aici.

Investigații CT, la Centrul Medical Iowemed Medicover Constanța

Investigațiile CT sunt esențiale în diagnosticarea unor afecțiuni și oferă o imagine transversală a corpului, prelucrată cu ajutorul unui computer. De multe ori, pentru o vizibilitate sporită, este necesară utilizarea unei substanțe de contrast.

Această investigație ajută la stabilirea unui diagnostic și a unui plan de tratament, precum și la monitorizarea evoluției unor afecțiuni, inclusiv verificarea dimensiunii unei tumori înainte și după tratamentul pentru cancer.

Află lista de prețuri pentru investigațiile CT, dacă nu ești asigurat CNAS

De ce documente este nevoie pentru a putea beneficia gratuit de aceste servicii?

Pentru a putea beneficia de servicii imagistice decontate gratuit, este nevoie ca pacientul să se prezinte la ora și data programate, cu buletinul de identitate și cardul de sănătate. Dacă pacientul este copil, acesta va putea beneficia de investigații RMN, CT și radiografii decontate CAS, pe baza cardului de sănătate al unuia dintre părinți.