Acces la servicii de chirurgie robotică, la Centrul Medical Iowemed Constanța. Programează-te pentru o consultație la dr. Bogdan Șerban!

Acces la servicii de chirurgie robotică, la Centrul Medical Iowemed Constanța. Programează-te pentru o consultație la dr. Bogdan Șerban!

Dr. Bogdan Șerban, medic primar Chirurgie generală, începe consultațiile la Centrul Medical Iowemed Medicover Constanța din 24 iunie! Doctor Bogdan Serban este șef de secție Chirurgie Generală, Oncologică și Robotică în cadrul noului Spital Medicover Pipera, București.

Ne bucurăm să vă anunțăm că pe 24 iunie  Dr. Bogdan Șerban, medic primar Chirurgie generală începe consultațiile la Centrul Medical Iowemed Constanța.

Dr. Bogdan Șerban are peste 15 ani de experiență profesională și competențe în chirurgia robotică, precum și în chirurgie laparoscopică avansată– nivelul II.  A urmat cursuri de perfecționare postuniversitare în chirurgie laparoscopică și robotică atât în țară, cât și în afara țării (chirurgia oncologică – colon, rect, stomac, chirurgia peretelui abdominal și chirurgie de urgență)

Domnul doctor a efectuat numeroase intervenții chirurgicale complexe pentru cancere de colon și rect, cancere gastrice, patologii beningne abdominale, tratamentul herniilor primare și incizionale, precum și operații chirurgicale de urgență.

De asemenea, Dr. Bogdan Serban este membru fondator al Asociației Române de Dezvoltare și Inovare în Chirurgie (ARCIC), precum și membru al Societății Române de Chirurgie.

Tipurile de intervenții chirurgicale pe care dr. Bogdan Șerban, medic primar chirurgie generală le poate efectua sunt:

 • Chirurgia robotică și laparoscopică a cancerului de colon și rect
 • Chirurgia robotică și laparoscopică a peretelui abdominal - Hernii și Eventrații
 • Chirurgia robotică și laparoscopică a herniei hiatale și a acalaziei
 • Chirurgia cancerului gastric
 • Chirurgia cancerului de sân
 • Chirurgia laparoscopică a colecistului și căilor biliare
 • Chirurgie de urgență
 • Chirurgia varicelor hidrostatice
 • Chirurgia hemoroizilor cu stapler și clasic
 • Chirurgia fisurilor anale și a fistulelor perianale complexe

Cum poți beneficia de serviciile medicale ale dr.-ului Bogdan Șerban?

Primul pas este de a te programa pentru o consultație în cadru Centrului Medical Iowemed Medicover, printr-un simplu telefon la 0241.962. În urma consultației, în funcție de rezultatul acesteia, dacă există indicație de intervenție chirurgicală, dr. Bogdan Șerban va efectua o programare de intervenție chirurgicală în cadrul Noului Spital Medicover Pipera București, dotat inclusiv cu un robot DaVinci, ce permite efectuarea de intervenții chirurgicale complexe, de o acuratețe ridicată.

Ce este chirurgia robotică?

Chirurgia robotică este o ramură a medicinii care utilizează roboți sau tehnologii robotizate pentru a asista sau a efectua intervenții chirurgicale complexe. Acest tip de chirurgie oferă multiple avantaje atât medicului chirurg, cât și pacientului:

 • Precizie ridicată
 • Control sporit
 • Acces facil la zone dificile
 • Recuperare rapidă a pacientului

Chirurgia robotică implică atât utilizarea unui robot, precum și a unei console de comandă care ”dirijează” robotul și permite mișcarea precisă a instrumentelor. În acest fel, medicul chirurg poate avea o vizibilitate extinsă asupra zonei de operare, iar mișcările mâinilor lui sunt transmise către instrumentele robotice, care le amplifică și le traduc în mișcări precise în interiorul corpului pacientului.

Această tehnologie poate ajuta la reducerea riscurilor și complicațiilor asociate cu intervențiile chirurgicale deschise tradiționale, cum ar fi sângerarea, infecțiile și perioadele de recuperare lungi.

În ce situații este recomandată chirurgia robotică?

Chirurgia robotică este recomandată în cazuri complexe, ce nu pot fi tratate prin abord chirurgical clasic deschis sau prin intervenții laparoscopice. În această categorie pot intra diferite tipuri de cancer, cum ar fi cel colorectal sau de sân, precum și intervenții cardiace sau neurologice.

Programează-te acum pentru o consultație la dr. Bogdan Șerban, în cadrul Centrului Medical Iowemed Medicover, printr-un telefon la 0241.962!