Ce afecțiuni poate indica o durere de cap?

Ce afecțiuni poate indica o durere de cap?

Cât de des te plângi de faptul că ai dureri de cap? Dacă durerile de cap persistă și sunt din ce în ce mai frecvente, este important să știi că acest lucru poate indica faptul că suferi de o afecțiune medicală. Vezi care sunt afecțiunile care au ca simptom comun durerea de cap!

Chiar dacă ți se pare că durerea de cap este ceva trecător și că nu reprezintă un pericol real, realitatea este total diferită. O simplă durere de cap poate indica o boală.

De multe ori, durerea de cap mai vine însoțită și de alte simptome, precum durere de sinusuri, febră, vedere încețoșată, durere care iradiază de la ochi sau dinți, tensiune arterială scăzută sau crescută.

Acestea sunt afecțiunile pe care poți să le ai dacă te doare capul!

Durerea de cap poate să fie resimțită în mai multe forme, la intenstități diferite și în mai multe locuri. Acestea pot să apară în jurul tâmplelor, frunte, spatele capului sau la nivelul întregului cap. De asemenea, poți să le resimți numai pe o parte a capului sau pe ambele. Sensibilitatea la lumină și zgomot apar ori de câte ori se instalează durerea de cap.

Durerea de cap, simptom pentru hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială are ca simptom principal durerea de cap, așa că mare atenție atunci când aceasta apare. Nu ar strica să îți iei și tensiunea, atunci când vezi că durerea de cap devine foarte intensă, pentru că există toate șansele să observi că tensiunea este crescută. O vizită la medicul cardiolog poate fi o soluție bună, în acest caz. Dacă ai hipertensiune arterială, cel mai probabil există și un risc puțin mai crescut de a dezvolta diferite afecțiuni cardiologice.

Anemia și durerea de cap

Durerea de cap apare frecvent și în cazurile de anemie din cauza deficitului de vitamina B12, anemie dată de bolile cronice sau anemia feriprivă. Dacă observi că această durere de cap devine din ce în ce mai frecventă, este cazul să îți faci câteva analize și să mergi la un consult de specialitate. O durere de cap nu apare din senin și este indicat să previi, mai degrabă decât să tratezi.

Durerea de cap, simptom principal pentru COVID-19

Dacă ești infectat cu SARS CoV-2, durerea de cap se poate instala încă din primele zile. Vei recunoaște foarte ușor acest simptom și vei face diferența cu siguranță între o durere de cap ”simplă” și una care indică faptul că ai COVI-19. In cazul COVID-19, intensitatea durerii de cap este foarte mare, simțind că ai capul prins într-o menghină. Mai mult, aceasta nu dispare foarte ușor sau nu dispare la administrarea de medicamente. Dacă recunoști acest tip de durere de cap, îți recomandăm să efectuezi un test rapid antigen sau să apelezi la serviciile Centrului Medical Iowemed, pentru o testare RT PCR la domiciliu

Durerea de cap mai poate indica și alte afecțiuni medicale, printre care anorexie, hipotensiune craniană, meningită, precum și aritmie cardiacă. În cazuri rare, durerea de cap poate fi un semnal de alarmă pentru disecția carotidei.

Dacă suferi des de dureri de cap ce te împiedică să îți desfășori activitățile zilnice, cel mai simplu mod de a afla cauza lor este să te programezi pentru un consult de Medicină Internă. În urma acestui consult, medicul de specialitate îți poate recomanda un tratament sau te poate direcționa către un alt specialist, care poate efectua și investigații suplimentare.

Programează-te acum pentru o consultație la numărul de telefon 0241.962!