Tot ceea ce trebuie să știi despre investigația RMN

Tot ceea ce trebuie să știi despre investigația RMN

Investigațiile RMN sunt unele din cele mai eficiente tipuri de investigații imagistice, datorită acurateții ridicate pe care le au în reconstruirea și redarea imaginii. Ce tip de RMN există la Centrul Medical Iowemed Medicover și care sunt avantajele unei investigații RMN? Aflați din următorul material!

Investigațiile RMN sau rezonanță magnetică nucleară sunt investigații esențiale, care ajută medicul de specialitate fie să diagnosticheze o afecțiune existentă, fie să monitorizeze evoluția unei boli sau eficiența planului de tratament.

Rezonanța magnetică nucleară sau RMN este o tehnică avansată, ce oferă imagini de o acuratețe ridicată.

Prin ce diferă o investigație RMN de restul investigațiilor medicale existente?

O parte din investigațiile existente, cum ar fi ecografia, sunt limitate. Acestea nu pot oferi decât o parte din informațiile de care are nevoie un medic pentru diagnosticare exactă. Desigur, acestea au rolul și eficiența lor. Însă atunci când vine vorba de o afecțiune mai complexă sau de simptome ce nu sunt foarte clar asociate unei boli, atunci investigația RMN este cea care poate să ofere toate informațiile de care medicul are nevoie.

Atunci, de ce investigația RMN nu este recomandată de prima dată de medic?

Investigațiile RMN nu sunt întotdeauna prima recomandare a medicului, dintr-un simplu raționament. În majoritatea cazurilor, ecografia, examinarea clinică și testele de laborator pot ajuta medicul să emită un diagnostic exact. Investigația RMN devine esențială în momentul în care toate celelalte investigații nu oferă rezultatul scontat și nu ajută medidul în diagnosticare sau emiterea unui plan de tratament.

Iradiază investigația RMN?

Nu, investigația RMN nu iradiază, tocmai de aceea unui pacient i se poate recomanda efectuarea mai multor investigații RMN la intervale scurte de timp, uneori chiar și în aceeași zi.

Există zgomot în timpul scanării?

SIGNA Explorer, RMN-ul de ultimă tehnologie disponibil în cadrul Centrului Medical Iowemed Medicover este silențios. Așadar, zgomotul din timpul scanării este eliminat. Acest lucru este posibil datorită funcției speciale, Silent scan, care elimină zgomotul în timpul examinarii, oferind imagini de o acuratețe ridicată.

Este adevărat că ai senzația de sufocare în timpul examinării RMN?

Acest lucru depinde de tipul de RMN și de sensibilitatea fiecărui pacient. SIGNA Explorer, RMN-ul disponibil în cadrul Centrului Medical Iowemed Medicover este un RMN clasic, închis, însă cu un design menit să sporească starea de confort a pacientului în timpul examinării.

Cât timp durează o examinare RMN?

Timpul de examinare diferă de la un caz la altul, în funcție de zona examinată:

  • oase, mușchi și articulații
  • abdomen și pelvis
  • creier
  • coloană vertebrală

Timpul mediu petrecut la o examinare RMN este de 40-60 de minute. Pentru exemplificare, un segment de coloană poate fi examinat în 15 minute. O investigație mai amplă, cum este cea de abdomen, poate să dureze până la 80-90 de minute.

Ce se întâmplă înainte de o examinare RMN?

Înainte de examinarea RMN, pacientul va răspunde câtorva întrebări, legate de absența sau prezența stimulatoarelor cardiace și a valvelor cardiace, întrebări esențiale, de altfel, deoarece unele dintre acestea nu sunt compatibile cu RMN.

De asemenea, este important ca examinatorii să afle, printre altele, dacă există proteze ce conțin metale sau chiar lucrări dentare de tipul metalo-ceramică.

Înainte de examinare, pacientul va fi rugat să își scoată orice fel de bijuterie existentă din metal.

La Centrul Medical Iowemed Medicover ai cele mai mici prețuri la efectuarea investigațiilor RMN din Constanța. Îți poți face o programare acum, printr-un simplu telefon la numărul de telefon 0241.962.

Detalii aici despre tipurile de examinări RMN disponibile în cadrul Centrului Medical Iowemed și prețuri pentru investigații RMN Constanța.